dopomagayemo-robiti-transplantatsiyu-kistkovogo-mozku-v-ukrayini-dostupnishoyu
Допомагаємо робити трансплантацію кісткового мозку в Україні доступнішою!

Трансплантація кісткового мозку – інколи єдиний порятунок для онкохворих. В Україні доступні лише два види трансплантації кісткового мозку: аутологічний (пацієнт отримує власний кістковий мозок) та алогенний (від родинного донора).

Такі операції проводять лише деякі українські лікарні, серед них НДСЛ «Охматдит». Сама процедура досить складна і дороговартісна, а для важкохворих пацієнтів часу на збори коштів може не бути зовсім. Щоб зробити процедуру доступнішою для таких пацієнтів, наш фонд передав в НДСЛ «Охматдит» шість допоміжних комплектів для обробки кісткового мозку.

Чому це важливо?

До комплекту входить спеціальний мішок, в якому відбувається процедура виділення стовбурових гемопоетичних клітин кісткового мозку донора, видалення еритроцитів і плазми, що суттєво знижує ризики неочікуваних реакцій та невідкладних станів у пацієнтів під час трансплантації. Зазвичай, для однієї трансплантації потрібен один такий мішок.

Ми щасливі долучитися до порятунку життів, якщо ви теж хочете зробити добру справу тисніть «Хочу допомогти». Давайте творити добро разом!