dopomoga-dlya-odeskoyi-oblasnoyi-stantsiyi-perelivannya-krovi
Допомога для Одеської обласної станції переливання крові

Під час переливання крові та її компонентів медики приділяють особливу увагу безпеці, адже існує ризик нашкодити пацієнтові. В цих цілях розроблені спеціальні апарати для зниження патогенного навантаження в продуктах крові різних хвороботворних агентів, таких як віруси, паразити і бактерії, перш ніж вони будуть перелиті пацієнтам.


Багато Центрів крові забезпечені необхідними апаратами професійними апаратами, але заклади постійно потребують витратних матеріалів, які досить дорогі для пересічних українців. Зокрема, у Одеській обласній станції по переливанні крові встановлений сучасний апарат Mirasol, який здатен інактивувати лейкоцити, щоб зменшити певні реакції після переливання, в тому числі РТПХ (реакція трансплантат проти хазяїна) та є альтернативою гамма-опроміненню крові. Mirasol знезаражує кров за допомогою рибофлавіна (вітамін В2) і ультрафіолетового випромінювання.


Нашій команді вдалося передати Центру 25 одноразових комплектів для опромінення плазми. Сподіваємось, що вони допоможуть не одному пацієнтові якнайшвидше одужати.


А ми продовжимо допомагати медикам рятувати людські життя! Стежте за нашими оновленнями!)