rak-krovi-ne-virok-fond-spravzhnye-divo-peredav-vitratni-materiali-dlya-cherkaskogo-onkodispanseru
Рак крові – не вирок. Фонд "Справжнє диво" передав витратні матеріали для Черкаського онкодиспансеру

Щороку кількість українців, які страждають на онкологічні захворювання крові, невпинно збільшується. Значну частину з них, наприклад, лімфому, лейкемію та апластичну анемію можна вилікувати за допомогою трансплантації кісткового мозку (ТКМ).

У 25-60% пацієнтів після ТКМ виникає основне ускладнення – реакція "трансплантат проти господаря" (РТПГ). Зазвичай, його лікують гормональними препаратами, але коли вони не допомагають, то застосовують екстракорпоральний фотоферез клітин крові. Цей метод також є високоефективним при лікуванні аутоімунних захворювань.

До недавнього часу українські пацієнти мусили їздити на цю процедуру за кордон, на сьогоднішній день вона доступна і на території нашої країни.

Зокрема, апарат для фотоферезу є в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Адміністрація закладу звернулася до нашого фонду з проханням допомогти закупити необхідні витратні матеріали для процедур екстракорпорального фотоферезу пацієнтам з РТПГ після трансплантації кісткового мозку.

Ми розуміємо наскільки це нагальна потреба, тому оперативно знайшли можливість закупити 20 комплектів витратних матеріалів для проведення фотоферезу.

Дякуємо всім, хто не залишився байдужим. Долучайтеся! Давайте творити добрі справи разом!