spravzhnye-divo-pidtrimuye-rozvitok-donorstva-v-ukrayini
«Справжнє диво» підтримує розвиток донорства в Україні

Щодня сотні людей в Україні потребують донорської крові! Ця потреба виникає через гематологічні захворювання, травми, ускладнення під час операцій чи пологів і т.д. Зазначимо, що донорство - це абсолютно безпечна процедура.


Для взяття крові використовуються лише стерильні одноразові системи. Крім того, здача корисна і для самого донора. Дізнавшись про потребу у витратних матеріалах, наш фонд вирішив допомогти «Київському міському центру крові», і передав йому близько 400 контейнерів з антикоагулянтом та 20 комплектів для об’єднання тромбоцитів з фільтром LRFXL.


Чому це важливо?

Контейнер з антикоагулянтом є невід’ємною частиною процесу здачі крові. Він необхідний для того, щоб під час донації кров не згорталася. Тобто, під час забору в спеціальному апараті кров змішується з антикоагулянтом і таким чином не псується. Передані нами в Центр крові комплекти для об’єднання і фільтрації тромбоцитів (одного із компонентів крові) необхідні вже після донації.

Вони мають змогу поєднати 4 дози тромбоцитів. Така концентрація, зазвичай, необхідна для людей, які хворіють на гематологічні захворювання або мають серйозні травми. Ми переконані, що навіть маленькі добрі справи, можуть допомагати рятувати життя. Станьте донором чи зробіть маленький внесок у наш фонд! Давайте разом творити дива!